miércoles, 1 de abril de 2015

7 vine til hverdag

Danskernes yndede kylling betragtes næppe som festmad, men skønt kan det smage, og du kan lave mange retter med en enkelt, god landkylling. Her anbefaler vores vinskribent Jørgen Mønster syv gode vine, der gør sig fint til både bryst og lår.

1. Riesling, Ribeauvillé, Alsace, Frankrig, Philipson Wine.
Klassisk, syrerig riesling på økodruer. God til en klassisk opskrift som coq au riesling med lidt røget spæk.
2. Chenin Blanc/Viognier, Joostenberg, Paarl, Sydafrika, Philipson Wine. 
Mellemfyldig og lidt bastant vin med en vis sødme og en god smag. Fin med fyldige supper, evt. med kokosmælk og krydret med chili, citrongræs og lignende.
3. East Coast Gewurztraminer, Villa Maria, New Zealand, Vinens Verden.
Fin blomsternæse og tilpas let sødme i munden. God til orientalsk inspireret mad, fx kyllingevinger stegt med soja og ingefær.

4. Bourgogne Blanc, Th. & R Matrot, Frankrig, Domaine Brandis. 
Smuk gul farve og en næse. der minder om friske valnødder. Vinen er mellemfyldig og med et fint syrebid.
Jeg kan godt lide et nænsomt pocheret kyllingebryst i flødesauce, med friske asparges eller med vilde vårmousseron'er til.
5. Chianti Colli Senesi, Castello di Farnetella. Italien, Domaine Brandis. 
Mørkrød, lille fadtone, krydret og vegetal med fin syre. Ideel til klassisk grydestegt kylling fyldt med persille og med en god sauce lavet på stegeskyen.
6. II Rogito Rasato, Basilicata IGT. Cantine del Notaio, Adriat Vinimport. 
Kraftig rosé med lidt alder og fyldig krydret smag. God til et braiseret kyllingelår med rodfrugter og rosmarin til.
7. Cote du Py, Frankrig, Domaine Brandis.
Frugtig og animalsk næse og frisk syre i smagsrig mund. God aperitifvin.
Nyd den med en lille toast lavet af indmaden fra kyllingen, evt. garneret med sprødstegt skind.

No hay comentarios:

Publicar un comentario